< SINGAPORE: SGD$9.90 Flat Rate Express Shipping > < We Ship Worldwide >

Muslimah Wear

What type of jubah are you looking for? Is it jubah cotton, jubah modern or other jubah arab styles? It doesn't matter what latest jubah arab designs you are searching for, we are sure to have them on our online jubah boutique. Some say, wearing a jubah makes a woman look more attractive in the eyes of many. You will too when you don any one of our stunning jubah styles which have been embellished with attractive designs.

Browse through any one of our jubah department and you will find that most of our jubah styles have been ascented with intricate embroideries, while others look simply gorgeous in their simplicity. We have taken great care in selecting only the best jubah design for your choosing. And why wouldn't we? We want YOU to look gorgeous when wearing our jubah so choosing the best jubah design will help achieve that effect. Whether you are browsing for egyptian cotton, jubah modern or jubah cotton, I am sure you will find something in our online boutique that meets your fancy.

Shopping for the latest jubah design is easy on Moonabaya.com.

Refine Search

Show:
Sort By:

Butik Pakaian Muslimah Nombor 1 Di Malaysia & Singapore

Puan Leha merupakan seorang guru yang mengajar di sebuah sekolah di kawasan Ampang, Selangor. Beliau mengajar dua subjek iaitu Matematik dan Sains, dan sudah berkhidmat sebagai guru selama empat tahun. Di sekolah tempat dia bekerja, beliau sering dipuji kerana mempunyai citarasa yang unik dan cantik dalam berpakaian. Antara pakaian kegemaran beliau ialah jubah Muslimah terutama sekali jubah yang diimpot dari negara Arab seperti Qatar, Dubai dan Syria. Apa yang membuat Puan Leha tertarik dengan pakaian Muslimah dari negara Arab tersebut ialah jenis kain yang selesa digunakan, corak yang menarik serta potongan jubah Arab yang sesuai dengan seorang Muslimah.

Pakaian Muslimah Terkini - Peminat Jubah Muslimah Nombor 1

Puan Leha merupakan peminat nombor satu jubah Muslimah Arab. Beliau kadangkala membeli jubah Muslimah di pusat membeli-belah berhampiran dengan rumah kediaman beliau. Namun, beliau lebih berminat membeli jubah Arab terkini secara online kerana agak sibuk dengan tuntutan masa yang diperlukan di tempat kerja dan juga di rumah. Maklumlah, Puan Leha sudah pun mendirikan rumahtangga tiga tahun yang lepas dan dikurniakan seorang anak perempuan. Beliau berkata jika ingin membeli jubah fesyen terbaru secara online, boleh guna komputer atau telefon bimbit sahaja. Asalkan ada sambungan internet, pembelian boleh dibuat atas talian dengan begitu mudah dan cepat. Tak perlu susah-susah naik kereta untuk pergi ke Mall.

Pakaian Muslimah Tradisional Menepati Syar'i - Beli Pakaian Muslimah Online

Seperti pakaian lain, Puan Leha mendapati jubah Arab juga mempunyai pelbagai potongan. Tak semua jenis potongan jubah Arab terkini sesuai untuk wanita yang bergelar Muslimah. Jubah Arab yang seharusnya dicari seorang perempuan Muslimah mestilah sedikit longgar dan tidak menunjuk bentuk badan. Antara potongan yang sesuai dan popular di butik pakaian Muslimah online seperti MoonAbaya ialah potongan jenis lurus dan potongan jenis A. Potongan jenis ‘princess’ juga boleh dipakai wanita Muslimah kerana ia agak kembang di bahagian bawah dan tidak menampakkan bentuk kaki seseorang perempuan yang memakainya.

Antara pakaian perempuan Muslimah tradisional yang tidak sesuai dipakai seorang Muslimah wanita adalah pakaian Muslimah yang agak ketat terutama sekali di bahagian dada dan pinggul. Jubah Arab yang mempunyai bentuk jenis “Mermaid” iaitu potongan yang ketat di bahagian pinggul untuk menampakkan bentuk “hourglass” seseorang wanita itu tidak menepati Syarak dan seharusnya dielakkan.

Pakaian Muslimah Trendy - Tak Salah Nak Bergaya Dengan Jubah

Puan Leha juga ingin nampak bergaya dan trendy seperti perempuan lain di luar sana. Di pasaran banyak pakaian Muslimah trendy yang menepati syariat. Warna-warna yang terang dan menarik seperti ungu, merah jambu dan hijau menjadi kegemaran Puan Leha. Beliau sangat meminati pakaian Muslimah yang mempunyai motif bunga dan daun. Jubah Arab yang diperindahkan dengan corak bunga sudah tentunya menjadi pilihan Puan Leha, apatah lagi jika ia digabungkan dengan manik-manik halus sebagai penambah seri.

Pakaian Muslimah Kasual - Pakaian Muslimah Ke Pejabat & Kelas

Jubah cotton sesuai untuk dipakai ke pejabat atau kelas. Puan Leha berasa selesa memakai jubah cotton kasual ke kelas kerana kain cotton sesuai dipakai dalam cuaca yang panas dan juga sejuk. Jika berpeluh selepas beberapa jam mengajar, beliau masih berasa selesa dan tenang.

Fabrik cotton menjadi kegemaran ramai pelanggan wanita online setia MoonAbaya. Sememangnya terdapat banyak fesyen jubah cotton terkini. Mereka gemari jubah cotton Muslimah kerana keselesaan dan juga kerana coraknya yang pelbagai serta pilihan warna yang begitu banyak. Antara warna popular untuk jubah cotton Muslimah ialah hijau dan ungu. Jubah cotton terbaru banyak menggunakan sulaman jenis abstrak serta bunga. Bagi wanita yang kurus seperti Puan Leha, mereka boleh memilih jubah Arab Muslimah yang mempunyai lipatan halus (<i>pleating</i>) di bahagian dada dan yang mempunyai potongan jenis A untuk memudahkan pergerakan. Cerutan di bahagian pergelangan tangan akan memastikan aurat seseorang wanita sewaktu memakai jubah Arab terperlihara.

Pakaian Muslimah Moden - Jubah Muslimah Eksklusif

Jika ke pejabat eloklah memakai jubah cotton kasual tetapi jika ke majlis yang lebih formal adalah lebih sesuai memakai pakaian muslimah moden seperti jubah Muslimah eksklusif yang menggunakan fabrik chiffon dan georgette serta sarat dengan manik sebagai hiasan.

Baru-baru ini Puan Leha ada membeli jubah Arab eksklusif di butik online MoonAbaya. Semua kaum keluarga memuji Puan Leha. Mereka berkata Puan Leha nampak cukup anggun menggayakan jubah ala Arab. Pilihan warna merah jambu dihiasi dengan sulaman di hujung pergelangan tangan menampakkan kelainan.

Kaftan Muslimah Online - Cantik Dan Terkini

Selain daripada jubah Muslimah eksklusif, Puan Leha juga suka menyarung kaftan Arab Muslimah. Kaftan mempunyai lengan yang agak mengembang dan berbentuk seperti kupu-kupu. Biasanya kaftan yang menggunakan fabrik chiffon atau georgette akan mempunyai lining di bahagian dalam dan dihiasi dengan sulaman atau manik di bahagian hadapan kaftan. Kaftan Arab Muslimah sesuai dipakai ke kenduri kahwin serta majlis formal yang lain.

Pakaian Muslimah Murah - Beli Pakaian Murah Muslimah Secara Online

Kadangkala bajet membeli yang kecil membuat seseorang untuk memilih untuk membeli pakaian Muslimah murah. Jubah Muslimah Arab senang didapati secara online. Butik MoonAbaya juga menjual pakaian Muslimah murah, contohnya jubah yang berharga RM99 ke bawah. Jubah Muslimah murah dapat memenuhi permintaan pelanggan yang mungkin tidak mempunyai bajet yang tinggi untuk membeli pakaian secara online.

Kat Mana Nak Beli Jubah Murah Dan Cantik?

MoonAbaya menampilkan koleksi jubah Arab Muslimah murah yang cantik menggunakan pelbagai warna dan corak. Anda boleh membeli jubah secara online melalui website www.MoonAbaya.com.

Testimoni Dari Pelanggan Setia MoonAbaya:-

1. Assalamualaikum, Saya nak bagitau yang saya dah terima jubah-jubah yang diorder. I like them very much. Thank you. Best regards. ~~Cik Mahani, Melaka

2. Salam Kak, Jubah dah terima. Kain tu memang jenis selesa pakai, dah try tadi. Saya memang suka jubah perempuan jenis mcm ni. Moden tapi tak nampak 'tua' sebelum usia. hehehe. In Syaa Allah shopping lagi. ~~Syarifah Helma, Sarawak

3. As Salam Kak, Dah dapat jubah wanita. Cantikkk sangat hihi tapi kena alter dulu la, Kalau saya tolong jualkan kira macam mana kak hihi, nak masuk dalam fb je huhu.  ~~Ilyana, Perak

4. Kak Sidah, suka sangat suka jubah perempuan yang saya beli dari MoonAbaya sebelum Kak Sidah pergi ke Turki. Saya beli ya... ~~Suhana, Selangor

5. Salam, saya sudah terima parcel. Terima kasih. Semalam order, harini dah terima. Fabulous! ~~Fauzana, Labuan

Number One Muslimah Clothing Boutique In Malaysia & Singapore

Madam Leha is a teacher working at a school in the area of Ampang, Selangor. She teaches two subjects: Mathematics and Science. She has been working as a teacher for the past four years. At school, she gets frequent compliments for her beautiful and unique sense of fashion. Some of her favorite types of clothing include jubah Muslimah, especially the ones which have been imported from the Middle Eastern countries such as Qatar, Dubai and Syria. What attracts Puan Leha with jubah clothing is the type of fabric used, interesting designs as well as the cutting of the Arab jubah which is suitable for the Muslimah woman.

Discover The Latest Muslimah Fashion Online

Madam Leha is a number one fan of Jubah Muslimah Arab. Occasionally, she buys a jubah Muslimah from a shopping mall located at a short distance from her residence. However, she prefers to purchase the latest Arab jubah fashion online due to her hectic work schedule and time requirements from work as well as at home. Puan Leha married three years ago and has been blessed with one child. She says she rather purchase the latest jubah fashion online, as she can use a computer or a handphone to do so. As long as there is an internet connection, online purchases can be made easily and quickly. There is no need to fuss and labor to visit the mall.

Traditional Muslimah Attire Faith Driven - Buy Muslimah Attire Online

Similar to other clothes, Puan Leha found that jubah Arab also has many different cuttings. Not all cuttings for the latest jubah Arab is suitable for the Muslimah woman. Jubah Arab style which a Muslimah woman would look for ideally must be a little loose, and not reveal the shape of the body. Some of the more suitable and popular cuttings on various Muslimah online boutique such as MoonAbaya are straight cut jubah and A-cut jubah. Princess cut jubah can also be worn by the Muslimah woman because the hem is pretty wide and does not show the shape of a woman’s legs.

There are traditional Muslimah attire which are not appropriate for a Muslimah. Examples are Muslimah clothing which are just too tight especially around the bust and hips. Jubah arab which has the mermaid cut, that is the fitting around the hips is pretty small so it emphasizes the butt and the hourglass figure that a woman has. Wearing such dresses should be avoided as it is unIslamic.

Trendy Muslimah Attire - Nothing Wrong With Looking Fashionable In Jubah

Madam Leha wants to looks trendy and fashionable too like other women out there. There are many trendy Muslimah attire in the market which complies with the syariah ruling. Bright and interesting colors such as purple, pink and green are some of Madam Leha’s favorites. She loves Muslimah clothing which has floral and leaf patterns. Jubah arab which has been adorned with floral patterns obviously would be Madam Leha’s preference, especially if it is combined with sequins and other fancy adornments.

Casual Muslimah Clothing - Muslimah Attire To Office & Work

Cotton jubah can be worn to the office and work. Madam Leha feels comfortable wearing a casual cotton jubah to work as the cotton fabric is suitable to wear in both warm and cold weather. Even after sweating after a couple of hours of teaching, she still feels comfortable and calm.

Cotton fabric continues to become the favorite choice of many of MoonAbaya’s loyal fans. There are many designs for the latest cotton jubah fashion whether online or offline. Most love cotton jubah Muslimah due to the comfort and because there are many choices in colors and patterns. Some of the most popular colors for cotton Muslimah jubah are green and purple. The latest cotton jubah uses a combination of abstract and floral patterns. For slim and petite women like Madam Leha, they may choose a jubah Arab Muslimah which has an A-cut for easy movement.

Modern Muslimah Clothing - Exclusive Jubah Muslimah

If you are going to the office, wearing a casual cotton jubah is appropriate but if you are heading for a more formal event, it is best if a woman wears a modern Muslimah clothing such as an exclusive jubah Muslimah which uses chiffon and georgette fabric, and beautified with beadwork.

Recently, Madam Leha bought and exclusive jubah Arab at MoonAbaya’s online boutique. All her family members complimented Madam Leha. They said she looked quite stunning donning the jubah Arab. She chose a dark pink jubah adorned with embroideries at the sleeve edges.

Beautiful And Latest Kaftan Muslimah Online

Aside from exclusive jubah Muslimah, Madam Leha loves to wear a kaftan Arab Muslimah. Kaftan has butterfly sleeves and normally uses a chiffon or georgette fabric, and has a lining underneath. It has been adorned with embroideries or beadwork at the front of the kaftan. A kaftan Arab Muslimah is suitable to wear for a wedding feast as well as other formal events.

Cheap Muslimah Clothing - Buy Cheap Muslimah Apparel Online

Some people have a small budget when shopping for a Muslimah apparel. Jubah Muslimah Arab can easily be bought online. MoonAbaya’s Muslimah boutique offers cheap Muslimah apparel, for example jubahs which are priced at RM99 and below. Cheap jubah Muslimah can fulfill the customer’s demands who might not have a big budget to purchase Muslimah apparel online.

Where To Buy Cheap And Beautiful Jubah?

MoonAbaya offers a collection of jubah Arab Muslimah which are both cheap and beautiful, and uses various colors and patterns. You may shop for jubah online at our website www.MoonAbaya.com.

Testimonials From MoonAbaya’s Loyal Customers:-

1. Assalamualaikum, I just wanted to let you know that I have received the jubahs that I ordered. I like them very much. Thank you. Best regards. ~~Miss Mahani, Melaka

2. Salam Sis, Already received the jubah. The fabric is really comfortable to wear, I just tried it on just now. I really like this type of fabric. Modern but don’t look too ‘old’ before my time. hehehe. In Syaa Allah will shop again. ~~Syarifah Helma, Sarawak

3. As Salam Kak, the jubahs look so beautiful hihi but need to alter first. Can I become your reseller? Thinking of selling on fb.. ~~Ilyana, Perak

4. Kak Sidah, love so much the jubah I bought just before you went to Turky. Thanks for selling. ~~Suhana, Selangor

5. Salam, I have received the parcel. Thanks so much. The fastest online purchase I have ever met. Yesterday ordered, today already received. Fabulous! ~~Fauzana, Labuan

Read Testimonials from Our Customers:

Assalamualaikum, Saya ingin bagi tahu yang saya sudah dapat jubah arab yang saya order. Saya amat berpuas hati. Saiz jubah yang kena dengan badan saya dan selesa. Penghantaran yang pantas. Saya pasti akan singgah lagi di MoonAbaya.com untuk membeli jubah, InsyaAllah. Sekian, terima kasih. Wassalam. ~~Puan Siti, Pulau Pinang

Salam Kak Sidah, Alhamdulillah, abaya hitam yang saya order dah selamat sampai hari ini. Memang puas hati sangat ngan material dan warna, serupa dalam website. Kawan-kawan pejabat pun puji abaya cantik. Insya Allah, kalau ada design abaya baru atau jubah masuk, saya akan beli lagi. Harap moon abaya dapat tambah banyak lagi design2 abaya baru sempena hari raya aidiladha ni. Terima kasih. ~~Miera, Kuala Lumpur

Salam Kak Sidah.... jubah cotton yang saya order dah sampai...... thank you very much..... cantik giler jubah arab yang saya beli tu..Jubah arab yang saya paling berkenan sekali yang warna pink dan ada sulam coklat... Kawan2x saya kat ofis pun kata cantik.. Saya syorkan kak sidah ambil booth di Expo di Singapura, pasti meletup..... hehehe... ~~Alesha, Singapore

Salam, Kak Sidah, saya dah dapat jubah tu!! Saya suka sgt warna purple tu though unexpectedly besar dari jangkaan saya hehe and thank you for the lovely shwal..match dgn jubah muslimah yg lagi dua tu :) Selamat berbuka puasa, Kak Sidah!! ~~Amiera, Kelantan

Terima kasih atas layanan baik daripada pihak kak Sidah. Saya agak kerap beli barangan secara online. Jubah adalah antara barangan yang saya kerap beli, alhamdulilah saya telah menemukan pengusaha yang baik-baik belaka. Namun, setelah saya menemukan blog moon abaya ni, saya rasa saya mempunyai pilihan yang lebih di laman ini. Alhamdulillah....moga pihak moonabaya akan sentiasa dapat memenuhi tuntutan pelanggan. In shaa allah. ~~Aleena, Sabah

Salam K.Sidah, Saya dah terima jubah egyptian cotton dari Qatar yg sy order tu....I received many compliments from my friends and co-workers....I LIKE IT VERY MUCH!!!!  Selamat Hari Raya!!! Hugs, ~~Siti Fatihah, Perlis

Assalam kak sidah, Kaftan Dubai Glam telah terima. Cantik giler, bila pakai bling2 sesuai dgn majlis yg saya hadiri. Terima kasih kerana menjual jubah arab yang cantik dgn harga yg amat berpatutan.  ~~Salihah, Kedah

As Salam, saya telah menerima ketiga-tiga jubah arab tersebut dlm keadaan baik hari ini, semuanya kelihatan cantik cuma saiznya agak besar sedikit walaupun size L dan XL. Tapi tidak mengapa saya akan alter sedikit supaya ianya bersesuaian dengan tubuh badan saya. Apapun terima kasih, insyaallah saya akan cuba promote website u kpd kwn2 dan lain2.  ~~Faeezah, Negeri Sembilan

Assalamua'alaikum Sis, Saya br received abaya Dubai 4 pcs tu. Cantik.. tqvm..Staff tgk cantik katanya beli kat mana so sy bgtau kt moonabaya. ~~Miera, Terengganu

Salam kak...terima kasih for the fast service.. Last year order lambat abaya sampai pun dah habis raya kat kg. So this year saya ambik inisiatif order awal byk2 sekali....utk diri sendiri, mak and adik. Jubah moon abaya mmg best sampai sakit mata tgk yg dah sold out, price pun berpatutan compared to seller lain walhal itemnye sama je. Saya akan setia menunggu poslaju sampai....biasanye kalau pos tadi besok insyaallah sampai. Nanti saya update ye... ~~Nazirah, Brunei Darussalam

Salam kak sidah.sy dah dpt dah jubah tu . suka sangat terima kasih ~~Nur Jalila, Melaka

Salaam Sis, Alhamdulillah, I had received the parcel yesterday. I love the jubahs so much. Moon Abaya's service was totally efficient. And the fabric for the jubahs and abayas were so comfortable and suitable for everyday use. I love the color, it's prefect! Mine was a little bit too long but not a problem at all, I shortened the jubahs and altered it and the problem was gone. Highly recommended!! ~~Deena, Pahang

Assalam k.sidah.....very2 marvelous jubah.....cantik giler sgt2, sume jubah plus size superb....xperlu saya gi Amman utk beli jubah arab.....ada rezki confirm saya beli dgn akak lagi.....cuma saya perlu alter labuh je, bahu ok, badan besar sikit tapi xpe, sebab saya suka pakai jubah loose.....boleh saya buat jubah sebagai baju raya nanti. btw tq tq tq k.sidah....superb jubah shop lah! Nanti ada stok jubah baru, bagitau saya ye. ~~Huda, Johor

Assalam Kak Sidah, Terima kasih kerana saya dapat pakai Kaftan Dubai yang sangat cantik di hari perkahwinan anakanda yang tercinta. Kenalan juga bertanya kat mana saya membeli kaftan tersebut, mereka sangka tentu mahal, bila saya cakap harga yang saya beli Kaftan tu mereka terpegun.....hihi ~~Fatin, Selangor

[Read more love letters from our customers]